Кик боксьорката Ерика Станоева помогна за каузата "Бъдеще за Стиви"

Българска спортистка дава на търг своя награда, колан от първо място на световно първенство, за каузата „Бъдеще за Стиви”. Ерика Станоева, двукратен световен и двукратен европейски шампион по кикбокс, решава да помогне на 13-годишния Стивън Бориславов да пребори диагнозата сарком на Юинг.

Към каузата се присъединиха много спортисти. До момента за младия футболист са събрани 400 хиляди лева, но за операция и химиотерапия в Германия ще му е необходима по-голяма сума. 

Благотворителен футболен турнир набира средства за дете с тежка диагноза

"Знам какви са емоциите, когато си на тренировка, че се готвиш за мач, че ти предстои състезание, лагер. Заслужава и той да изживее всички тези емоции, да участва на турнири и най-вече да е здрав. И след като знам, че това може да помогне по някакъв начин, го правя с голямо удоволствие и желание", каза световната и европейска шампионка по кикбокс Ерика Станоева.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млад футболист се нуждае от средства, за да пребори рака

"Искам да благодаря на нашата световна шампионка по кикбокс Ерика Станоева, че се раздели с нещо много ценно за нея, за да ми помогне", отговори на жеста Стивън Бориславов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.