Как да се справим с дехидратацията на косата

Пролетта е времето за ново начало и нищо чудно с по-топлото и слънчевото време да се замислите за прибиране на топлите дрехи, изхвърляне на всичко старо и ненужно и шопинг в по-свежи и пастелни цветове. Ако ви се иска да направите промяна сега е точният момент – нов гардероб, нова прическа, дори и нови навици. Като споменахме прическа, знаете ли, че като преходен сезон, пролетта се отразява неблагоприятно на косата? Много вероятно е да забележите, че капе по-често от обичайното и изглежда изтощена. И тук на помощ идва едно наше откритие в лилав и игрив пролетен цвят - Elseve Hyaluron Plump – серия, специално предназначена за дехидратирана коса с хиалуронова киселина. Но какво, всъщност представлява дехидратираната коса, как хиалуронът помага и защо се влюбихме в новата серия на Elseve? Ще ви разкажем в следващите редове.

Когато говорим за „дехидратирана“ коса не бива да я бъркаме със „суха“ – точно както е и при кожата. Видимо дехидратираната коса алармира, че е започнала да се уврежда. Обичайно тя няма обем, липсва ѝ блясък и е по-твърда на допир. Други признаци, по които може да забележите, че на косата ви ѝ липсва хидратация е, че тя не е достатъчно еластична и не успява за задържи влага за дълго време, дори и след употреба на хидратиращ продукт.

Снимка: L'Oreal

Но какво тогава е суха коса? Тя най-често е следствие от механично увреждане, излагане на химикали, честа топлинна обработка или употреба на някои продукти за стилизиране. Възстановяването на сухата коса обикновено изисква „тежка артилерия“ - интензивно третиране с аминокиселини, серамиди или кератин. И тук идва разликата – за щастие дехидратираната коса се нуждае само от хидратираща грижа и защита, за да възстанови своята еластичност, мекота и блясък.

Когато сме жадни пием вода, когато тенът ни е вял, а кожата е по-груба от обикновено си взимаме крем, подходящ за нея, но когато косата ни изисква специална доза овлажняване в нашия списък са всички четири продукта за коса Elseve Hyaluron Plump на L’Oréal Paris. Серията се грижи за възстановяване на плътността на косата и снабдяването й с хидратация, която има ефект цели 72 часа!1 А, когато погледнете гривата си в огледалото, тя е жизнена, плътна и здрава, без да я чувствате тежка.

Снимка: L'Oreal

Защо обожаваме Elseve Hyaluron Plump? Също както при много други продукти на L’Oréal Paris и тази серия е резултат от напредналата наука и иноваторството в грижата, а именно интегрирането на хиалуроновата киселна в ритуала в грижата за косата. Той се състои от  4 продукта – шампоан, балсам, маска и серум без изплакване, като всички те работят в синхрон за възстановяване на дехидратираната коса. След употребата им, вие се радвате на 72-часова1 хидратация и моментално възстановена жизненост.

Скъпи дами, наясно сме, че всички искате едновременно лъскава и дълга коса, макар че често дължината е изпитание за добрия външен вид и тя става фина и започва да се накъсва. Ако и вие сте се сблъсквали с този проблем, то решението е именно хиалуроновата кмиселина. Въпреки, че не може да проникне в самия косъм, тя го обвива като филм и улеснява разресването. Всичко това благодарение на най-новата технология за „внедряване“ на ценната съставка във всички продукти от линията Elseve Hyaluron Plump. Тя е подходяща за всеки тип коса, а ароматът й е като на нов пролетен парфюм – флорален с нотки на сладка ванилия.

Оставете се да бъдете омагьосани от магическите свойства на серията и се пригответе за глезещ ритуал с продукти от страхотната линия в нежни лилави цветове. Супер пролетно, нали?

Почистване

Всичко започва с шампоана! Hyaluron Plump е кремообразен шампоан, който е подходящ за ежедневна употреба. Измива нежно косата, като обгръща външния слой на косъма и възстановява плътността.

Снимка: L'Oreal

Грижа

Втората стъпка в ритуала е грижата в лицето на балсама Hyaluron Plump. Той също има кремообразна текстура и прилаган ежедневно прави косата лесна за разресване и поддържа косата хидратирана за цели 72 часа1, а вие се радвате на по-блестяща и еластична грива.

Интензивна хидратация

За интензивна хидратация, добавете в ритуала си маскатата Hyaluron Plump, за здрава и жизнена на вид коса. Използвайте я 1-2 пъти седмично, като я нанасяте върху чиста и влажна коса. Леката и гелообразна текстура на маската моментално хидратира косата и възстановява плътността й.

Защита

Стигнахме и до „десерта“ на нашата програма за супер хидратирана и блестяща коса - серумът без изплакване Hyaluron Plump за възстановяване на плътността на дехидратираната коса с 2% подхранваща система с хиалуронова киселина. Той е течен с млекообразна текстура и може да се  използва ежедневно както върху влажна, така и върху суха коса. Ролята му е да възстанови хидратацията, формата и плътността на косата. И не само, серумът увеличава дебелината на всеки отделен косъм с 9% и прави косата 10 пъти по-хидратирана в продължение на цели 72 часа.2

Кажете „здравей“ на красивата коса с новата серия Elseve Hyaluron Plump на L’Oréal Paris – лилавата магия и вашата must-have грижа през пролетта!

1 - Инструментален тест

2 - Инструментален тест със серум без изплакване от линията