Тя се намира редом до тези на Тейлър Суифт, Риана и Джъстин Бийбър

Нова восъчна фигура на покойната рок звезда Дейвид Боуи като алтер-егото му Зиги Стардъст бе открита в музея на Мадам Тюсо в Лондон. Двойникът на музиканта е постваен в обновената зона „Музикален фестивал“, редом до Ейми Уайнхаус, Бионсе и Ед Шийран.

„Добре дошли в музея на Мадам Тюсо в Лондон, започва нашият нов невероятен музикален фестивал! Гостите могат да получат пропуск за пълен достъп и да се срещнат със звезди като Ариана Гранде, Ейми Уайнхаус и Little Mix. За да го открием официално ви представяме нашия основен хедлайнер - Дейвид Боуи“, сподели Тим Уотърс, генерален мениджър на „Мадам Тюсо“, Лондон.

С помощта на мерки и изображения от 1983 г., специалисти от музея на Мадам Тюсо са работили с наследниците на Боуи за създаването на фигурата, която е втора на изпълнителя в експозицията.

Подготвят филм за Дейвид Боуи (ВИДЕО+СНИМКИ)

„В годината, в която той щеше да навърши 75 години, за нас беше чест да работим с наследниците му и да сътворим този образ по най-достоверния начин. В нашите работилници създадохме точната гама , цветовете, които най-добре да паснат на стила му. Отне ни около 9 месеца, за да изпипаме всеки детайл – косата, кожата, типичните за него дрехи. Искахме той да оживее пред очите ви“, каза още Уотърс.

Новата фигура се намира редом до тези на Тейлър Суифт, Риана и Джъстин Бийбър, част от музикалния фестивал в музея.

Британският певец и автор на песни почина от рак през 2016 г. на 69 години.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.