Страната ни беше представена на първия полуфинал от групата Intelligent Music Project

България не успя да се класира на финала на конкурса „Евровизия“. Intelligent Music Project излязоха на сцената под номер 7. Внушителни визуални ефекти допринесоха за разтърсващото им изпълнение, след което залата избухна в аплодисменти. Въпреки блестящото си представяне, рок бандата не успя да стигне до големия финал.

В конкурса, в който участват 40 страни, сред които и България, страната ни беше представена на първия полуфинал от групата Intelligent Music Project под номер седем с песента си Intention. Българската група не се класира за големия финал.

Intelligent Music Project представя България в първия полуфинал на "Евровизия"

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал: Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения. Десет от тях се класираха. Това са  Литва, Швейцария,Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Откриха конкурса "Евровизия" (ВИДЕО)

От началото на въоръжения конфликт в Украйна групата изразява гласно подкрепата си за украинската съпротива срещу руската инвазия в социалните медии. Русия беше изключена от тазгодишното издание на "Евровизия", както и нейната съседка и близък съюзник Беларус.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА