Коментар на Олга Колот в ефира на „Денят на живо" по NOVA NEWS

„Всички украински бежанци в България искат да работят”. Това заяви в ефира на „Денят на живо с Наделина Анева” Олга Колот, кмет на квартал „Терновка” в град Николаев.

Тя обясни, че сънародниците й, които към момента са настанени в хотели у нас, все още не са наясно къде ще отидат след 31 май. Това е крайната дата, в която трябва да освободят хотелските стаи. Вероятно повечето бежанци ще предпочетат да отседнат в държавни бази, тъй като разходите им за квартира биха били големи.

„Още не знаят кой в коя база ще бъде разпределен. Трябва да попълнят анкета, в която да впишат кой какви здравословни проблеми има. След това правителството ще организира по някакъв начин преселването им. Повечето предпочитат да останат по крайбрежието, други искат да се установят в малките градове”, заяви Колот.

Според нея част от пребиваващите по Черноморието ни в момента работят в туристическия бизнес. Други пък мечтаели да си намерят позиция, която да отговаря на специалността им.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.