Четвъртото издание на Азиатския Фестивал се завръща в София на 2 юли на сцената на Летния фестивал в Южен Парк II, зад музея „Земята и хората“

На 2 юли предстои официалното откриване на SOFIA SUMMER FEST. Летният фестивал на София, който ще продължи до 30 септември и се провежда в Южен Парк II, зад музей „Земята и хората“.

Началото тази година ще бъде дадено от „Съкровища от Изтока“, Азиатския фестивал, който е организиран по инициатива на Индонезийското посолство в България, заедно с още 11 дипломатически представителства – Виетнам, Индия, Иран, Камбоджа, Монголия, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Филипини и Япония.

По време на фестивала посетителите ще могат да се запознаят с културата и традициите на различните държави, ще могат да се включат в класове по Йога, Таекуондо, различни азиатски танци и много други. Началото на фестивала ще е от 10:00 часа и ще продължи със сценични изяви до 19.30 часа и с изложбени щандове до 22:00 часа.

„Съкровища от Изтока“ се обявява в подкрепа на фондация „МС-Мога Сам“ и тяхната кампания „1000 Жерава“ за борбата срещу множествената склероза. Всички посетители ще имат възможността да се включат в сгъването на жерави, дарявайки своето време в знак на съпричастност и имайки възможността за материална подкрепа за хората с МС, но и за собствен емоционално-психологически баланс и сбъдване на тяхното лично, съкровено желание.

„Очакваме над 10 000 посетители да вземат участие във фестивала и да се насладят на повече от 30 различни дейности с разнообразие от азиатски изпълнения, танци, музика, кулинарни изкушения и бойни изкуства. Гостите ще имат възможността да се докоснат до Съкровищата на Азия, като междувременно подкрепят благотворителната инициатива на фестивала. Билети за Томбола се предлагат за всички, които искат да спечелят награди като ваучери за почивка, СПА терапии, вечери, както и 2 самолетни билета до Дубай. Всички приходи ще бъдат дарени за борбата с множествена склероза, каузата на Фондация „МС-Мога Сам”, споделя Калоян Стоянов от Посолството на Република Индонезия, проектов координатор на Азиатския фестивал в София.

SOFIA SUMMER FEST се провежда с медийната подкрепа на NOVA.

Пълната програма на фестивала ще бъде публикувана на: http://sofiasummerfest.bg