Военните класифицираха обекта и го преместиха на безопасно място

Сигнал за метален предмет, наподобяващ двигател на противовъздушна ракета, е получен в неделя към 9.45 ч. в Щаба на ВМС от Морския спасителен координационен център. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Той е открит в района на къмпинг „Добруджа“. На място за изследване на предмета е изпратен екип от брегови пост за радиотехническо наблюдение „Шабла“. Военнослужещите класифицират намерения предмет като стартови двигател на противовъздушна ракета PANCIR – C1. 

По информация от отбранителното ведомство той не представлява опасност. Към 10.45 ч. обектът е транспортиран на брега, в безопасен район.

По-рано в неделя бе взривена противопехотна мина, открита в залива на Царево. 

Вижте как взривиха противопехотната мина на плажа в Царево (ВИДЕО)

В събота следобед бе подаден сигнал и за открит предмет на плажа Вромос край Черноморец. Той е бил на сушата и е наподобявал противопехотна или противотанкова мина. След разузнаване на военнослужещите от Военноморската база в Атия е установено, че предметът е противотанкова мина, корозирала, без взривател. Тя е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност, обявиха от Министерството на отбраната.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.