Огънят продължава да се разпалва от силния вятър

Временно ограничиха движението по път III-809 в участъка Любимец – Йерусалимово поради задимяване на пътното платно. Това обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът в района се регулира от " Пътна полиция".

Призивът е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: АМ "Марица" от п.в. "Любимец" до п.в. "Свиленград" - път II-55 Пъстрогор – Миладиново – Дрипчево.

"Сигурно ще затворим АМ „Марица“ защото пожарът от Доситеево и Ерусалимово слиза надолу“. каза за БНР по-рано в сряда областният управител на Хасково Минко Ангелов.

Продължава борбата с пожарите в три области

Бедственото положение остава в сила заради пожарите на териториите на общините Харманли и Любимец. Те все още не са локализирани заради силния вятър. 

Прогнозите са той да не утихне и днес. Вчера в региона се запалиха четири къщи в село Вълче поле. Пожар пламна и край жп линията между Харманли и Свиленград.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.