Той ще бъде използван от правителствените служби

Показаха официално новия монограм на крал Чарлз ІІІ. Той е получил личното одобрение на новия британски монарх. Знакът е комбинация от инициалите на Чарлз "C" и "R" от латинската дума за крал – Rex. Към тях е прибавена и римската цифра III, обозначаваща третия крал с името Чарлз, както и корона. Той ще бъде използван от правителствените служби и ще бъде поставян върху  държавни документи и пощенски кутии.

Крал Чарлз III с първа публична проява след смъртта на Елизабет II (ВИДЕО)

От Бъкингамския дворец посочиха, че монограмът под формата на печат, ще се поставя само при подмяната на пощенските кутии с нови. В момента във Великобритания все още се срещат пощенски кутии със знака на кралица Виктория и кралете Едуард VII, Джордж V и Джордж VІ, както такива от краткото управление на абдикиралия през 1936 година Едуард VІІІ. Голяма част от пощенските кутии са поставени по време на 70-годишното управление на Елизабет ІІ. Тези, които са били подготвени за монтиране преди кончината ѝ, ще запазят нейния знак.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс