Центровете се оплакват от липса на финансиране

Неправителствената организация „Пулс” е на път да затвори врати, заради липса на финансиране. Това обясни в студиото на „Социална мрежа” Юлия Андонова, която е директор „Развитие и комуникации”. Фондацията помага на жени и деца, пострадали при домашно насилие.

„Изключително недофинансирани са. Някои от тях, като нашата консултативна програма, се случват изцяло благодарение на дарители и проекти. И в един момент, когато няма проекти, когато няма устойчиво дарителство, когато няма никаква държавна политика за адекватно финансиране по тези услуги, ние се налага да намалим капацитета на програмите за консултиране, да намалим броя на хората, които настаняваме в кризисния център”, сподели Юлия Андонова от Фондация „Пулс”. 

Сериозни финансови трудности срещат не само от фондация „Пулс”, но и всички други неправителствени организации, които работят по програми за подкрепа на хора, пострадали от насилие.

„Всички хора, независимо от нашите занимание, личен опит и възможности, трябва да сме ангажирани, защото проблемът е много голям за нашата държава”, коментира артистът Надя Брайт, която помага в каузата.

В най-лошия случай центровете се налага да затворят врати.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.