Това стана по време на завръщането му след болничен престой

Известният американски водещ Джей Лено удари полицейска кола, докато пристигаше за широко рекламираното си завръщане в неделя, съобщиха „Дейли мейл“ и БГНЕС.

Преди шест дни той като беше изписан от център за изгаряния след инцидент с експлозия на един от автомобилите му, при който сериозно изгоряха лицето, гърдите и ръцете му.

72-годишният комик пътуваше към The Comedy & Magic Club в Хермоса Бийч, Калифорния, заедно със съпругата си Мейвис за редовния си вечерен сет, когато задната дясна гума на неговата Tesla се сблъска с полицейски джип пред очите на десетки зрители.

Легендарният водещ Джей Лено е с тежки изгаряния след взрив в дома му

Звездата беше заснета да проверява с полицията дали е "ударил гумата им", като полицаите казаха, че това не е "голяма работа", без да са нанесени щети на двата автомобила.

Телевизионният водещ, който беше сериозно обгорен, изглеждаше щастлив и здрав, докато се обръщаше към пресата, като промълви: "Ах, човекът слон е тук".

От началото на 90-те години на миналия век заведението е като база за Лено почти всяка неделя. На това място той може да изпробва нов материал за стендъп номерата си и стари монолози от Tonight Show. Разположението на клуба на брега на морето отдавна е любимо място както за комиците, така и за публиката. Много от най-добрите комици като Лено в бранша са наричали и продължават да наричат този клуб свой дом.

Персоналът на клуба изработи табела "Добре дошъл обратно, Джей", на която пишеше и "Обичаме те".

Джей Лено си купи имение за 13,5 милиона долара (ВИДЕО+СНИМКИ)

От момента на пристигането си роденият в Ню Рошел, Ню Йорк, изглеждаше като стария си образ, в добро и щастливо настроение, а изгарянията по ръцете и лицето му изглеждаха заздравели. След това той излезе на сцената и представи серия от шеги, в които се подиграваше най-вече със себе си, като същевременно омаловажаваше инцидента.

Експлозията на колата му се случи на 12 ноември, докато Лено работеше под един от многото ретро автомобили, които притежава и които се съхраняват в гаража му в Бърбанк. Причината за пожара е изтичане на газ. Комикът е бил откаран в болница с изгаряния от втора и трета степен по лицето, гърдите и ръцете. След това е прехвърлен в Центъра за изгаряния "Гросман" в Лос Анджелис, където се лекува 10 дни, като според лекаря му, д-р Питър Гросман, това е включвало две хирургически процедури за лечение на нараняванията му.

Бившият водещ на "Tonight Show" беше забелязан за първи път след инцидента този понеделник, когато се сбогува с екипа от лекари, медицински сестри и други специалисти в Центъра за изгаряния "Гросман".

През декември Лено трябва да изнесе още три представления в The Comedy & Magic Club.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.