От полицията в Бургас обявиха, че издирват двама мъже

Обследват с дрон с термовизионна камера площта на езерото Мандра в рамките на операцията по издирване на двамата рибари, изчезнали във водоема край Бургас „Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем възможно най-голяма територия, както във водата, така и около бреговете на езерото”, каза кметът на града Димитър Николов. 

Рибари изчезнаха в езеро край Бургас

По-рано днес от местната полиция обявиха, че в езерото се издирват двама мъже. Те влезли във водите му с гумена лодка снощи около 23:00 ч. В нощното издирване са включени екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

„Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото”, добави кметът. В официалната си Facebook страница Николов написа: „Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!”.

Във вторник при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия ще продължат с начален час 10:00 ч. и сборен пункт дигата за село Твърдица.

В случай на възможност от местната полиция призовават в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА