Кметът апелира доброволци, познаващи езерото, да се включат в търсенето

Спасителните екипи в Бургас подновиха издирването на двамата рибари, изчезнали в езерото Мандра. 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са в неизвестност от неделя вечерта.

Среднощната операция не даде резултат. В издирването се включват полицаи, огнеборци и екипи на Изпълнителната агенция по рибарство. Правят се огледи на района с дронове и термокамери.

Изчезналите рибари: Обследват с термодрон езерото Мандра

Според кмета на Бургас Димитър Николов единият от рибарите е с гумирани дрехи, но другият е бил с неподходящо облекло. Градоначалникът призова доброволци, които познават езерото, да се включат в търсенето.
 


Акцията по издирването на двамата рибари продължи и във вторник сутринта, въпреки лошото време. От ранни зори край езерото са и семействата на двамата изчезнали рибари. Двамата мъже са влезли в езерото без мобилните си телефони.

В езерото от сутринта е и екип водолази. Проверяват се и гористите местности около водоема. „Преглежда се всяка една зона. Екипи на пожарната и полицията обикалят наоколо, за да видят дали има следи”, посочи директорът на пожарната в Бургас ком. Николай Николаев.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.