Ще бъдат преустановени и събития, които се провеждат на открито

Заради бурния вятър и обявеното частично бедствено положение - неучебен ден за учениците във Враца. Филиалите на детски градини в няколко врачански села също няма да функционират, заради проблеми с електрозахранването. Посещението на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите. Ще бъдат преустановени и събития, които се провеждат на открито.

Кметът на Враца: Има десетки пострадали хора, почти никой не успя да спи през изминалата нощ

Това се случи с решение на кризисния щаб след като в града беше обявено частично бедствено положение заради пориви на стихията със скорост 130 километра в час и очаквани 150 за настоящото денонощие. Военни от местното поделение се включиха в отстраняването на щетите в града.

Ураганен вятър във Враца, обявиха частично бедствено положение

Снимка: МО

Червен код за опасен вятър е обявен и за днешния ден във Враца. Очаква се поривите да са със скорост между 30-35 м/сек. Сигналите за щети от вчера до днес са 52. Частично бедствено положение освен в града, вече е обявено и в някои малки населени места.

В сряда вятърът нанесе десетки щети по инфраструктурата. Поривите преобърнаха 800-килограмова дървена будка и разклатиха камбанарията на средновековната часовникова кула, една от емблемите на града. А 5 населени места от общината останаха без ток.  

Снимка: МО

Аварийни групи работят по възстановяването на електричеството в няколко от малките населени места в общината.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.