След получен сигнал в неделя по обед, той открива в полето група млади мъже, снабдени с телефони и GPS

Пореден граждански арест на незаконно влезли в страната ни мигранти извърши кметът на село Трояново. След получен сигнал в неделя по обед, той открива в полето група млади мъже, снабдени с телефони и GPS. През последните 20 дни в селото забелязвали увеличен мигрантски поток, което предизвиквало страх сред хората.

Според кмета Димитър Николов местен жител е сигнализирал, че е видял група с мигранти. "Реагирах веднага и ги локализирах в гористата местност на землището на селото. Търсеха координатите чрез телефон, бяха леко облечени, изнемощели, изкаляни. Единият каза на турски, че крайната им точка е била Италия", разказа той.

Полицията залови група от осем мигранти в Бургаско

По думите на очевидка мъжете са били мокри и кални, треперели са. Единият е имал сериозни рани по краката, а местните искали да му помогнат. Дали са им и храна, но признават, че се страхуват от засиления мигрантски поток и настояват да се върне полицейското управление в селото. Населението от около 1000 души се тревожи заради липсата на управление и в община Камено.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.