Сумата е открита при проверка на две превозни средства

Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 704 611 лева при проверки на две превозни средства.

Първият случай е от 17 март. При извършена проверка на товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция, във фабрични кухини на превозното средство са открити недекларирани норвежки крони и евро с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 1 000 000 норвежки крони и 142 800 евро с обща левова равностойност 450 530 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Вторият случай е от 18 март, когато при проверка на товарен автомобил, превозващ стока от Нидерланция за Турция и ОАЕ, управляван от турски гражданин, в кухините на превозното средство са открити пакети увити в прозрачни пликове. Установено е, че те съдържат банкноти с евро, като общото количество на недекларираната валута е в размер на 129 910 евро с левова равностойност 254 081 лева.

По случаите са образувани бързи производства.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.