Има различни версии за поразените обекти

Украинското министерство на отбраната заяви, че взрив в град Джанкой, разположен в северната част на Кримския полуостров, е унищожил крилати ракети на руския Черноморски флот, предаде Ройтерс. Властите в Крим обаче опровергаха информацията и заявиха, че е имало нападение с дронове от украинска страна, но не са били нанесени щети на железопътната линия и инфраструктурата в северната част на полуострова, допълва ТАСС.

"Експлозия в град Джанкой в северната част на временно окупирания Крим унищожи руски крилати ракети "Калибър" при превозването им с железопътен транспорт", заяви в социалните мрежи Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското министерство на отбраната.

Пожар в сграда на ФСБ в Ростов на Дон, има загинал и ранени (ВИДЕО)

ГУР допълва, че ракетите, предназначени за изстрелване от кораби на руския Черноморски флот, са имали оперативен обсег от повече от 2500 километра на сушата и 375 километра в морето.

"В околностите на Джанкой се е активирала системата за ПВО. По предварителни данни отломките са повредили къща и магазин. За съжаление един човек е ранен", заяви губернаторът на Крим Сергей Аксьонов. "Железопътната линия и инфраструктурата не са повредени. Влаковете се движат по разписание", написа в "Телеграм“ неговият съветник Олег Крючков. 

Целта на всички свалени в над Крим дронове са били граждански обекти, тъй като наблизо няма военни съоръжения. Същевременно всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели, допълни Крючков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Николай Велев, БТА