„Докато хората смятат, че държавата им е длъжна да им дава нещо, така ще бъде”, обясни Михаил Вешим за помъдряването и гласуването

„Българският народ е мъдър и поумнява прогресивно. На първите избори стимулите за гласуване бяха капачки за буркани, след това – кебапчета и на по-следващи избори в деня за размисъл му разрешават вече да пие”. Това заяви Румен Белчев, управител на вестник „Стършел” в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS. Предаването се излъчва на 1 април – Деня на хумора, шегата и лъжата, който днес съвпада с Деня за размисъл преди изборите утре.

В момента изборите се печелят със стихове, допълни той и цитира Пенчо Славейков „Деня за щастие”, чийто текст е отпечатан върху банкнотата от 50 лева. „На столевката е поканата на Алеко – „Елате на Витоша”, което в днешно време звучи доста зловещо”, каза Белчев.

„Може би с песни трябва да се печели. Аз загубих, но спечелих урока, че не трябва да участвам в избори”, обясни писателят и главен редактор на вестник „Стършел” Михаил Мишев (Михаил Вешим) по повод утрешния вот.

„Докато хората смятат, че държавата им е длъжна да им дава нещо, така ще бъде”, допълни хумористът Вешим. Той припомни разсъжденията на Станислав Стратиев за българския модел и заяви, че Стратиев е бил пророк.

И двамата заявиха, че ще гласуват.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.