Ще продължим да бъдем мъдрата и диалогична политическа сила, заяви Зафиров

И в 49-ото НС БСП ще продължи да бъде мъдрата и диалогична политическа сила, която ще направи всичко възможно страната да има редовно управление и работещ парламент. Това заяви в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Атанас Зафиров от БСП.

Относно изборът на председател на НС, Зафиров заяви, че според него първата и втората политически сили трябва да участват най-активно в битката за председател на НС.

„Има достатъчно партии, сходни по идеологически линии, програми, които могат да формират мнозинство, което да избере председател на НС. Ние ще се въздържим. Няма да издигаме кандидат за председател на НС”, каза Зафиров.

В парламента БСП ще настоява за приемане на бюджет на страната, приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, продължаване на усилията за влизане на България в Шенгенското пространство.

„Готови сме, ако бъдем поканени, да участваме във всякакви разговори за съставяне на работещо мнозинство и работещ кабинет”, каза Зафиров и уточни, че при зададени параметри и условия, ръководството на БСП ще организира вътрешно партийно допитване преди да предприеме действия.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook