Турските специални части ще са до 4-5 юни в района на казармите „Султан Мурат“ в Косово

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи днес, че изпраща допълнително военно подразделение в Косово, където по-рано имаше сблъсъци между силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, предаде Анадолската агенция.

В информацията се казва, че решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.

ПОСЛАНИКЪТ НИ В КОСОВО ПРЕД NOVA: Конфликтът може да се разреши само с диалог

Турското Министерство на отбраната подчертава, че Анкара продължава да допринася за гарантирането на мира и стабилността на международно равнище както на двустранна основа, така и в контекста на мисиите на ООН, НАТО, ЕС и ОССЕ.

„Турция се придържа към конструктивна позиция и по въпроса за разрешаването чрез диалог на ситуацията в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на региона. Анкара призовава всички страни да проявят сдържаност“, се казва в съобщението.

Според данните, разпространени от турското Министерство на отбраната, подразделението на турските специални части ще бъде прехвърлено до 4-5 юни в района на казармите „Султан Мурат“ в Косово.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Петър Къдрев, БТА