Почти сигурно е, че смъртта е настъпила на наша територия

Масивен инфаркт е причината за смъртта на Ангел Христов. Това е показала аутопсията, научи NOVA от свои източници. Единият от известните като „братя Галеви” е починал в частна болница в Дупница. Това пише в смъртния акт, който е бил издаден от общината. От лечебното заведение обаче категорично отричат това да е вярно.

Според смъртния акт: Ангел Христов е починал в частна болница в Дупница (ВИДЕО)

В смъртния акт на Христов пише, че той е издъхнал в 08.00 сутринта в събота, когато не се е намирал в имението в Ресилово.

„Съобщението беше от болница „Свети Иван Рилски 2003”. И че смъртта е настъпила в лечебното заведение. Смъртният акт се издава, където е настъпила смъртта. Ами беше сърдечна недостатъчност и съмнения за масиран инфаркт на миокарда”, обясни Галина Палчева от ГРАО.

Докато приемала документите за смъртния акт, служителката на ГРАО забелязала, че в съобщението от болницата за смъртта на Христов е сгрешено името му.

„В болницата се бяха объркали - пишеше Ангел Христов Ангелов, а той се казва Ангел Христов Христов. Върнах съобщението да си поправят в болницата, да си изпише, че грешката е тяхна, да се сложи подпис и печат”, добави Палчева.

Сарафов: Ангел Христов е влязъл през зелена граница

Личната карта на Христов също била изтекла още през 2018 г. Това обаче не попречило на издаването на смъртният акт. Пред NOVA от болница „Свети Иван Рилски 2003” обаче категорично отрекоха смъртта да е настъпила в лечебното им заведение. Управителят доктор Ени Лефтеров беше ангажиран, а обяснението си изпрати чрез медицинска сестра: „Доктор Лефтеров каза, че смъртта на господин Христов не е установена тук”, посочи тя.

В следобедните часове днес от прокуратурата обявиха и резултатите от аутопсията на Христов. Според тях той е починал заради остро разстройство на коронарното кръвообращение. Вътрешният министър Иван Демерджиев изключи вероятността Христов да е издъхнал извън България и след това тялото му да е транспортирано у нас. Според Демерджиев е възможно Ангел Христов да е влязъл в България от Гърция.

„Първоначалните спекулации бяха, че той е дошъл със самолет. Това е проверено, включително са проверени и камерите - не е дошъл със самолет. Единствената възможност е той да мине през сухопътна граница. Това може да се случи по два начина – или при облекчени проверки, когато не се проверяват документи за самоличност, или да мине нелегално границата”, каза силовият министър.

Издирваният от Интерпол Ангел Христов от "братя Галеви" е починал в България

В Дупница продължават да недоумяват как единият от „братя Галеви” се е върнал в града, без да бъде забелязан. „В случая аз откъде да чуя. Да не би някой да е дошъл и да ми каже „Аз съм тук”?!”, коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

Опитите полицията да открие следа от другия от „братя Галеви” - Пламен Галев, продължават и засега неуспешно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.