Медийният магнат и политик беше изпратен с държавно погребение

С държавни почести Италия се прости със Силвио Берлускони. Опелото на бившия министър-председател беше в катедралата в Милано. Той беше изпратен от семейството си, политическите си съмишленици, колеги от медийния му конгломерат и представители на футболните клубове в Милано. Хиляди се стекоха и пред самата катедрала, за да изпратят някогашния певец от круизен кораб, който оглави Италия без никакъв политически опит, изгради медийна империя и успя да се забърка в много шумни скандали.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Италия е в траур. Със спуснати наполовина европейски и италиански знамена, страната изпрати един от най-колоритните политици в съвременната история. Площадът пред катедралата в Милано се превърна в море от хора. Националните и партийните знамена и скандирания „Силвио винаги ще бъде нашият лидер” посрещнаха стотиците опечалени близки, приятели, политици.

ГАДАТЕЛКАТА НА БЕРЛУСКОНИ: Теодора Стефанова за 30-годишното си познанство с бившия премиер на Италия

„Страхотен бизнесмен. Не разбирам много от политика, но той определено направи много за Италия. Тук съм, за да го почета за всичко, което е направил”, каза Бертиля Барончевли.

Милано е дълбоко свързан със Силвио Берлускони - той е родното му място, градът, от който е започнал кариерата си като продавач на прахосмукачки. И именно затова на жителите и гостите му беше дадена възможност да кажат последно сбогом на политика и медиен магнат - големи видео екрани бяха поставени на централния площад. На тях се излъчваха моменти от пищния му живот и политическа кариера.

Почина Силвио Берлускони (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бях голяма късметлийка да съм част от партията „Форца Италия” цели 18 години. Имах и огромното удоволствие да се срещна с него. Най-малкото, което можех да направя, е да дойда днес тук и да кажа едно последно сбогом”, обясни Лучия Адиеле.

Медийният магнат и политик беше изпратен с държавно погребение - чест, която се оказва на покоен папа, герои от войната и действащи министри.

Папата: Берлускони беше енергичен главен герой на политическия живот

Берлускони беше един от най-богатите мъже в Италия. Според Forbes състоянието му се оценява на 6 милиарда евро. Но дори и в дните преди смъртта си, той не посочи кое от четирите му деца от два брака ще наследи бизнес империята му. След кончината на политика остават и отворени въпроси за бъдещето на партията му „Форца Италия”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.