Къде пазаруваме най-скъпо и къде - най-евтино?

Има драстична разлика в цените на някои от основните храни в различните градове на страната. Това показва справка в сайта на Министерството на икономиката за сравнение на кошница от над 30 продукта по области. Къде у нас са най-скъпи основните продукти, които купуваме за трапезата? Сметката направи Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

Масово теглим кредити за почивки, ремонти и ваканционни разходи

Покупките на храни продължават да оказват най-сериозен удар върху семейния ни бюджет. Разходите за трапезата представляват близо една трета от разходите. За да проверим къде разходите за хранителни продукти в страната са най-големи, сравняваме цените в 5 от областните градове. В експеримента участват домакинства в София, Варна, Добрич, Монтана и Благоевград. В списъка с хранителни продукти включваме хляб, олио, краве сирене, домати и яйца. Оказва се, че килограм сирене, например, може да купим с разлика от над 5 лв. в отделните части на България.

Повече гледайте във видеото. 

Очакваме вашите сигнали и предложения за теми на имейла и Facebook страницата на рубриката „На твоя страна”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.