Георги Лозанов очаква в прокуратурата да дойде човек с принципи, който да направи чистка на криминалния контингент

„Аз отдавна настоявам, че е нужно второ ниво на самоуправление и да се разруши тази вертикална структура на властта, каквато е пирамидата в България – да има избор на гласуване в регионите”. Това каза бившият депутат Асен Агов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS след като в сградата на парламента имаше лидерска среща за обсъждане на конституционни промени между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Агов наблегна на тезата на ДПС – когато се пипа Конституцията, е добре да се огледа дали няма нужда от промени в други сфери.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС се събраха на среща за Конституцията

В студиото беше и медийният експерт Георги Лозанов. Според него има две фигури, които могат да трупат власт и да я упражняват без контрол, независимо дали това е в обществен интерес - главният прокурор и президентът. За прокуратурата той каза, че е нужно да дойде човек с принципи, който да започне да чисти криминогенния профил на българското общество.

Коментарите на партиите след напрежението между премиера и „Възраждане” (ВИДЕО)

Относно вчерашния призив на премиера Николай Денков партия „Възраждане” да спазва законовите норми и да не призовава към крайности и отговора на лидера на партията Костадин Костадинов Асен Агов заяви: „както Русия няма шанс в Украйна, така и „Възраждане” няма шанс в страната ни”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook