Кадрите са заснети на магистрала „Тракия”

Дете седна зад волана на автобус, пълен с пътници. Момченцето е заснето да седи в скута на шофьор и да управлява превозното средство на автомагистрала „Тракия”.

Видеото е заснето в неделя около 11:00 часа. По думите на зрителката, която изпрати сигнала до NOVA, автобусът криволичел на пътя.

Арестуваха мъж, позволил на 10-годишния си син да шофира

„На около 50 км от Бургас бяхме засечени в лявата лента от автобуса, който после се прибра в дясна лента”, разказа Симона. При изпреварването тя и мъжът ѝ видели, че зад волана седяло момче.

Шофьорът, освен че е позволил това, в лявата си ръка държал и мобилен телефон.

От компанията, собственик на автобуса, излязоха с позиция: „Безопасността на движението е най-важният приоритет за FlixBus. Няма да се толерира никакво нарушение на правилата за безопасност, което застрашава пътниците или служителите. Незабавно сме стартирали вътрешно разследване и ще предприемем всички необходими мерки. От най-ранните етапи на сътрудничеството с местните партньори изискваме високи стандарти за безопасност и качество. Безопасността на пътниците и шофьорите е винаги с най-висок приоритет за нас”, се казва в позицията.

ДЕТЕ ЗАД ВОЛАНА: Какви рискове крие опасната пътна ситуация?

Деца откраднаха кола, удариха се в ограда на къща