Владимир Некрасов е издъхнал на 66-годишна възраст

Почина председателят на Борда на директорите на „Лукойл” Владимир Некрасов, съобщи „Комерсант”. Некрасов е издъхнал на 66-годишна възраст, съобщиха от нефтената компания. Според първоначалното заключение на лекарите причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност.

Московски съд задочно арестува бивш топмениджър на "Роскосмос"

„С дълбоко прискърбие съобщаваме за скоропостижната смърт на председателя на Борда на директорите на ПАО „Лукойл” Владимир Иванович Некрасов. Колективът на „Лукойл” изказва искрени съболезнования на роднините и близките на Владимир Иванович”, пише в съобщението от компанията. 

Некрасов е роден през 1957 г., завършил е Тюменския индустриален институт. Той работи в нефтогазовата индустрия почти 50 г., включително начело на компанията на „Лукойл-Западен Сибир”. През 2005 г. е назначен за първи вицепрезидент на „Лукойл”. Награден е с орден „За заслуги пред Отечеството” IV степен и други държавни, ведомствени и обществени награди.

По официални данни, това е третият внезапно починал високопоставен служител на "Лукойл" за последните 18 месеца. Предишният шеф на борда на директорите Равил Маганов почина през септември миналата година, след като падна от прозорец на 9-ия етаж на болница в Москва. 

Синдикатът на „Лукойл”: Дерогацията за руски нефт се превърна в разменна монета за интереси