Заподозреният стрелец е бил задържан при опит да избяга

Най-малко 15 души, двама от които тежко, бяха простреляни по време на масова стрелба на парти за Хелоуин в Чикаго в ранните часове на неделната сутрин. Това е поредният уикенд, белязан от насилие с огнестрелно оръжие.

Шест жени на възраст между 26 и 32 г. и деветима мъже на възраст между 26 и 52 г. са ранени при стрелбата. Според свидетел, интервюиран от местните медии, стрелбата е станала малко след 1 ч. през нощта, когато е възникнал бой и на предполагаемия стрелец е било отказано да влезе отново на партито.

Двама убити и 18 ранени при стрелба във Флорида

По първоначални данни на полицията двама души са получили критични наранявания. 26-годишна жена, която е получила огнестрелна рана в лявото бедро и дясната подбедрица, и 48-годишен мъж, който е получил огнестрелна рана в дясното бедро и две огнестрелни рани в лявото бедро.

Според полицейското управление в Чикаго заподозреният мъж е бил задържан при опит да избяга пеша от мястото на инцидента. По данни на полицията предполагаемият стрелец е носел пистолет, когато е бил задържан в близост до партито в Норт Лоундейл, квартал в югозападната част на Чикаго.

Източник: БГНЕС