Актьорът и носител на "Оскар" не успя да сдържи нервите си

Робърт де Ниро се яви като свидетел по дело, заведено срещу него от бивша асистентка, която го обвинява, че е бил началник, упражняващ тормоз. В хода на показанията си актьорът и носител на "Оскар" не успя да сдържи нервите си и "избухна", предаде БТА.

Де Ниро, който на моменти изглеждаше намръщен, се сдържаше по време на дисекцията на взаимодействията му с бившата му служителки, преди накрая да "изригне": "Всичко това са глупости!"

Двукратният носител на "Оскар", известен с изпълненията си в хитови филми като "Ловецът на елени" и "Разяреният бик", беше първият свидетел по делото, заведено от Греъм Чейс Робинсън. 

Робърт де Ниро призна, че е твърде стар да носи 5-месечното си бебе

Робинсън, която е работила за Робърт де Ниро между 2008 и 2019 г., е получавала 300 000 долара годишно, преди да се оттегли като негов вицепрезидент по производството и финансите. Жената, натоварена в продължение на години с всичко - от украсяването на коледната елха на Де Ниро до отвеждането му в болница, след като пада по стълбите, го съди за 12 милиона долара обезщетение за причиняване на тежък емоционален стрес и накърняване на репутацията. Робинсън казва, че актьорът е отказал да й даде препоръка, за да си намери друга работа, когато тя е напуснала през 2019 г. след многократни сблъсъци с приятелката му.

80-годишният Де Ниро даваше показания през по-голямата част от следобеда в понеделник, като се съгласи, че в даден момент е посочил Робинсън като лице за контакт при спешни случаи и е разчитал на нея да му помага с поздравителни картички за децата му. Когато обаче адвокатът й го попита дали я смята за съвестен служител, той се изсмя. "Не и след всичко, през което преминавам сега", каза актьорът. 

Приятелката на Робърт де Ниро е с парализирано лице след раждането на детето им

Де Ниро на два пъти повиши тон почти до викане по време на показанията си. Веднъж, когато защитаваше взаимоотношенията на приятелката си с Робинсън, казвайки: "Вземаме решения заедно". Вторият път се случи, когато адвокатът на бившата му служителка се опита да внуши, че през 2017 г. актьорът е притеснил клиентката му рано сутринта, за да го закара до болницата.

"Това беше един път, когато си счупих гръбнака, падайки по стълбите!", избухна разгневеният Робърт де Ниро. По думите му дори в този случай той не я повикал непосредствено след инцидента, който се е случил в ранните часове на нощта, а часове по-късно на сутринта. 

Актьорът настоя, че се е отнасял добре с Робинсън, дори след като е купил къща с пет спални в Манхатън и й е позволил да контролира част от приготовленията, за да може да се премести там с приятелката си Тифани Чен.

"Не е като да съм поискал от нея да отиде там и да търка и бърше подове. Така че всичко това са глупости", каза Робърн де Ниро.

Робърт де Ниро отново е станал баща на 79 години

Във встъпителните изявления, които предшестваха показанията на актьора, адвокат Андрю Макърди заяви, че клиентката му Греъм Чейс Робинсън не е могла да си намери работа и се е страхувала да излиза от дома си, откакто е напуснала работата при Де Ниро. Той каза също, че актьорът понякога й е крещял и я е наричал с неприятни имена, което съответствало на сексистките му забележки по адрес на жените като цяло. Макърди допълни, че проблемите между тях са възникнали, когато Тифани Чен е започнала да ревнува, че Де Ниро разчита на Робинсън за много задачи и че двамата общуват толкова добре.

Адвокатът каза още, че клиентката му никога не е имал романтичен интерес към Де Ниро, каквито са били подозренията на приятелката му. 

Адвокатът на холивудската звезда Ричард Шонщайн на свой ред каза, че Робърт де Ниро се е отнасял много добре с Робинсън, "но винаги е смятал, че тя заслужава повече". Той описа Де Ниро като "мил, разумен, щедър" и каза на съдебните заседатели, че ще разберат това, когато чуят показанията на други лица, наети от компанията на актьора "Canal Productions", която е завела ответен иск срещу Робинсън.

Шонщайн нарече Робинсън "снизходителна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща" и каза, че "тя винаги е играела ролята на жертва". 

Източник: Елена Христова, БТА