Подкрепа за Григорова до този момент дават "Има такъв народ", обявиха вчера от БСП

ГЕРБ с първи коментар за изборните резултати. След загубата в София лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че няма да подкрепят кандидата на "Продължаваме промяната- Демократична България" Васил Терзиев на балотажа. 

Въпреки загубата в София, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчете успех за партията в страната, но и рекордно ниска избирателна активност.
"Народът се наслуша на конфликти и конфронтации, че ако щете и тези избори е наказание за цялата полтическа класа. Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите", посочи той. 

Борисов заяви, че резултатът не ГЕРБ в София е очакван, като по думите му се дължи на масирана атака срещу партията. "Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега ние ще я спасим от спасителите. Защото аз ги познавам тези хора те не могат да работят, те са мързеливи", каза той. 

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че е късно "Продължаваме промяната - Демократична България" да търсят подкрепа за втори тур. И без да призовава избирателите в прав текст към кого да насочат гласа си, ги посъветва.
"Както каза Антон Хекимян - По-добре държавана собственост от държавна сигурност. Нека нашите избиратели, след като нямаме общо решение двете партии за изборите в страната, да си гласуват по съвест", заяви Борисов. 

Борисов за балотажа в София: По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност

Успех на изборите отчетоха и БСП. "На първи тур имаме избрани 44 кметове на общини. Това ни прави, на първи тур, втора политическа сила след ГЕРБ", заяви Нинова. 

И докато от ГЕРБ не казват директно за подкрепа за Ваня Григорова в София, получиха директен отказ от председателя на БСП Корнелия Нинова.
"Абсолютно неприемливо. Очаквам нашия кандидат да се разграничи от тази позиция на Борисов", категорична бе тя. 

Нинова: Очаквам Григорова да се разграничи от позицията на Борисов (ВИДЕО)

Нинова обясни още, че вече разговарят с лидерите на други формации за подкрепа. Но в същото време Ваня Григорова опонира със свое изявление в социалните мрежи.
"Аз ще водя разговори и ще правя срещи за подкрепа с всички софиянци, а не с партийните лидери", посочи Григорова.

Подкрепа за Григорова до този момент дават "Има такъв народ", обявиха вчера от БСП. ВМРО изпратиха позиция, че няма да застанат зад нито един от двамата кандидати. Засега останалите формации отказват коментар по темата.