Бойница се намира на няколко километра от сръбската граница

Община с малко над хиляда жители реши да прави стрелбище за 650 хиляди лева. Средната възраст на населението в село Бойница е около 70 години. То се намира на няколко километра от сръбската граница. Кметът на общината Анета Генчева разказва, че идеята за стрелбище в един от най-бедните региони на България отлежава вече седма година.

„Сега, когато от правителство искаха много бързо да видят проектите на общините, аз се сетих за тази изоставена идея”, обясни Генчева.

„Това стрелбище ще се ползва нетолкова от жителите на село Бойница, колкото от структурите, които са им необходими. Ако толкова някой го притеснява, нека да го откажат. Тогава всичките тези структури ще продължават да ходят в Монтана, Плевен”, каза още тя.

Бъдещото закрито стрелбище ще бъде съсед на Център за настаняване на хора с психични разстройства.

„Тези хора се движат съвсем спокойно сред нас. При условие, че си пият редовно лекарствата и има 24-часова грижа за тях, не са опасни”, твърди кметът.

Жителите на Бойница не намират нищо странно в идеята в селото им да се издигне не нещо друго, а именно стрелбище. До окончателното  те ще тренират своята стрелба в гората.  

Повече гледайте във видеата.