Депутатите приеха 79 закона, 209 решения и 3 декларации

Дни преди новата година - финална равносметка за свършеното от народните представители. 49-ото Народно събрание официално започна работа на 12 април. От тогава за 9 месеца проведе общо 89 пленарни заседания, като 16 от тях бяха извънредни. Депутатите приеха 79 закона, 209 решения и 3 декларации.

102 часа и 52 минути от заседанията отделиха за осъществяване на контрол над управляващите. Министрите бяха редовни гости като до 20 декември са им зададени над 2000 въпроса . На по-малко от 500 отговорът е получен в залата, останалите са писмени.

В Берковица очакват държавна помощ за преодоляване на последиците от наводнението

И най-важният въпрос - какви промени бяха гласувани? Сред основните беше решението страната ни да прекрати дерогацията за руски петрол. Сериозни промени с по-строги правила за нарушителите, бяха гласувани в Закона за движение по пътищата.

В края на годината депутатите успяха да приемат и промените в Конституцията, с които започна съдебната реформа. За първи път от две години парламентът успя да гласува и план-сметката на страната в срок. А управляващото мнозинство преодоля два вота на недоверие.
На 31 декември ще върнем стрелките назад, за да си припомним политическите трусове, и събитията от годината, които преобърнаха дневния ред. 

Какво е свършило 49-ото Народно събрание от началото на мандата си