Визитата започна от мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой

Продължава азиатската визита на председателя на парламента Росен Желязков. Новата спирка във водената от него парламентарна делегация е Виетнам.

Визитата на Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация започна от мавзолея на президента Хо Ши Мин в Ханой. В мавзолея се съхранява тялото на Хо Ши Мин, известен като бащата на свободен Виетнам. Тялото е изложено в Залата на мавзолея, вътре снимките са забранени.

Българската делегация пристигна във Виетнам

Желязков посети и дома на президента, след което започнаха официалните разговори. Първо със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.

"С влизането в сила на споразумението за свободна търговия и защита на инвестициите и отпадането на митата от двете страни, е показателен начинът, по който и стокообменът се увеличава между Виетнам и Европейския съюз. За нас изключително важно е отношенията със страните от АСЕАН да бъдат все по-утвърждавани и все по-развивани", заяви Росен Желязков.

А за да демонстрират какво могат да предложат като туристическа дестинация от провинция Бин Чин качиха председателя на парламента и цялата българска делегация на лодки.