Депутатът е дал принципно съгласие да оглави листа за евроизборите

Промяна в ротационното споразумение на властта. Никола Минчев няма да заеме председателското място в Народното събрание след смяната на премиера, какъвто беше първоначалният план. Причината - ще поведе листата за евроизборите. Решението за това обаче още не било взето. 

Министърът на околната среда: Имам политическа подкрепа

"Решенията са съвместни, а не еднолични. Подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, защото си даваме сметка колко са важни за нас. За ПП това е първият такъв вот и нашата цел е да направим сериозна листа, да имаме сериозно представителство в ЕП", каза още Минчев. 

Все още не ясно дали ПП ще се яви на евроизборите в коалиция с ДБ. "Това е въпрос на разговори, които се водят между двете формации. Моето лично мнение е, че е добре да показваме единство, както и местните избори", заяви политикът.

Ако ПП и ДБ все пак решат да се явят с обща листа, всички предложения тепърва трябва да бъдат одобрени официално от формациите в коалицията. 

По неофициална информация позицията на Росен Желязков в НС ще заеме Атанас Атанасов от "Демократична България". Той обаче не потвърди. „На всеки ще намерим място под слънцето”, лаконичен бе Атанасов. 

От опозицията разкритикуваха всички готвени назначения на управляващите, като отново споменаха и кандидатурите за конституционни съдии. „Един път не предложихте нещо читаво за който и да е пост, защото самите вие сте нито честни, нито морални. Оставка, некадърници”, каза Тошко Йорданов от ИТН.