Темата коментират общинските съветници Бойко Димитров от ПП-ДБ-СС и Станислав Младенов от БСП

„Надяваме се на 25 януари да имаме избран председател на СОС, дори и той да е само временен. Направихме много стъпки в тази посока“. Това каза в ефира на на „Твоят ден“ по NOVA NEWS общинският съветник от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров.

Колегата му Станислав Младенов от групата на БСП пък заяви, че, „когато трябва да се провеждат разговори за подкрепа, не бива се режат паметници“. Димитров отговори, че още преди демонтажа на фигурите на Паметника на Съветската армия социалистите са отказали да водят преговори. Той каза още, че и съветниците от ГЕРБ винаги са били канени на разговори, но те отказвали.

Терзиев предлага 15% увеличение на заплатите в градския транспорт в София

Младенов обясни, че ако не бъде избран председател на СОС на 25 януари, то това ще се случи на следващата сесия. „Разчитам на разума на всички политически сили“, допълни той.

„Изборът на председател е само част от работата на СОС. Трябва да знаем как ще структурираме комисии, как ще се приеме бюджета. Целта ни е да започне работата“, заяви общинският съветник.

Той поясни, че в рамките на деня ще има среща с всички общински съветници по темата за бюджета.

Увеличават заплатите в градския транспорт на два етапа

Димитров каза, че все още няма увеличение на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата. Младенов поясни, че със синдикатите е договорено увеличението да бъде 15% от март.

Тази година ще бъдат дадени над 100 млн. лв. за строеж на училища и детски градини и разширяване на съществуващите такива. Отпуснати са и повече средства за чистотата и транспорта, подчерта Младенов.

Целия разговор гледайте във видеото.