Според него България няма да влезе в еврозоната преди 2027 г.

Десислава Атанасова ще е конституционен съдия, при положение че редица решения, в които е участвала, са били обявени за противоконституционни. Единствената независима институция ще стане доста по-зависима. Това каза депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Балабанов: Поправките в Конституцията имат за цел сливане на властите

"Най-вече морални са причините да сезираме КС за двете кандидатури за съдии. Те няма да бъдат независими, а подставени, политически бутони. Няма да вземат сами решения. КС се произнесе, че мандатът им е 7 години, а не 9. Ние не предложихме никого, защото не искахме да "изгаряме" политически добре подготвени кадри. Не искаме и да участваме в лицемерна политика. Тези, които издигнаха кандидати, отдавна не спазват закона", коментира Балабанов. 

По думите му президентът не би трябвало да ходи на полагането на клетвата на Атанасова и Белазелков.

"Уважението на КС беше нарушено в зародиш през парламента, погазвайки всички морални критерии. Защо Радев да слуша клетвата на хора, които ще изпълняват политически поръчки?", каза още депутатът.

Той определи влизането ни в Шенген по въздух и вода като "унизително". Според него страната ни  няма скоро да бъде приета и в еврозоната. Реалистично било това да се случи през 2027 г.

Целия разговор гледайте във видеото.