„Меко казано е смешно да обсъждаме теза, при която той да стане държавен глава", смята Кольо Колев

Математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов и социологът Кольо Колев коментираха конфликта между президента Румен Радев и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Чисто формално г-н Пеевски има параметрите да се кандидатира за президент. Така че, това чисто теоретично съществува като хипотеза, но на този етап не бих го обсъждал. Радев скоро трябва да реши какво ще прави. Ако остане да си изкара мандата, нещата доста може да се променят. От друга страна, не сме имали случай президент да се откаже от мандата си, за да прави партия. Българската практика показва, че колкото пъти държавен глава решава да прави политика, тя е неуспешна. Давам пример – Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов. Движението „3 март” ще бъде регистрирано и ще стартира без прякото участие на президента. Някой ще му топли мястото”, смята Константинов.

Радев: Няма да коментирам „г-н Магнитски”. Пеевски: Диктатурата му свърши (ОБЗОР)

„Меко казано е смешно да обсъждаме теза, при която Пеевски да стане президент. Друг е въпросът, че непрекъснато се опитва да вземе нови и нови властови позиции – да се пласира. Това е част от неговата атака. Все повече налага усещането, че диктува нещата в НС”, смята Колев.

Целия разгвор гледайте във видеото.