Те настояваха за по-строги наказания за извършителите

Ще има нови законови промени, които да ограничат войната на пътя. Това стана ясно, след като протестиращи родители на убити в катастрофи се срещнаха с депутати от всички парламентарни групи.

Пускат сигнал за лъжливи показания срещу свидетелка по делото „Семерджиев”

Днешният повод за протест е заседанието по делото за смъртта на 19-годишния Стефан Идакиев. На 14 май 2023 г. той и негови колеги се прибират от работа със служебен автомобил. Зад волана е жена, която има ангажимент да извози работниците от нощната смяна на бензиностанция. Колата, която се движи по магистрала "Струма" в посока Перник, попада в локва, завърта се, разкъсва мантинела и пада в дерето.

Пред камерата на NOVA майката на Стефан - Галина Георгиева, заяви, че настояват за справедлива присъда, която да отговаря на извършеното престъпление. Георгиева призова депутатите да вземат мерки, за да спре войната по пътищата.

„Съжалявам за всичко, аз също съм потърпевша”, коментира обвиняемата Ани Рангелова.
Чувството за безнаказаност принуди родители да поискат среща с депутатите. „Да седнат тези депутат да приемат закони, мерки, които наистина да помогнат това безумие да се спре, да спрат за убиват децата ни”, заяви Галина Георгиева, майка на убития след ПТП Стефан.

Бавно правосъдие: Защо изготвянето на експертизи след тежки катастрофи отнема години

Освен справедливост търсят и защита на всеки друг, чийто живот може да бъде отнет на пътя.„Това е практика на съда, дават смешни присъди, ние какво възпитаме в другите членове на общество - карайте пияни. Убивийте”, коментира Красимир Арсов, баща на убития при ПТП Филип.

Преди обяд депутати от различни партии приеха близките на загинали в катастрофи, за да ги изслушат.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase