Според депутата от ПП-ДБ съдебната реформа трябва да бъде завършена

Ключовият избор, който ни предстои в съдебната система, е този на Висшия съдебен съвет и Инспекторат. Това заяви в „Твоят ден” по NOVA NEWS Явор Божанков от ПП-ДБ.

По думите му е хубаво, че самата съдебна система е започнала да говори за собствените си недъзи. Божанков уточни, че към момента няма яснота кога ще бъде следващото заседание на комисията за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Борисов: Тагарев е неработещ министър, трябва да бъде сменен

Божанков изтъкна, че по-добрият вариант пред България е да има редовно правителство и евентуални предсрочни избори няма да дадат нова картина. 

Денков: Предложението на ГЕРБ променя приоритетите, не приемаме това

Депутатът от ПП-ДБ изтъкна още, че акцент пред управлението остава довършването на съдебната реформа. „Направихме промени, закрихме спецсъдилищата, но ако не направим и последната стъпка - Висшия съдебен съвет и Инспектората, както и регулаторите, все едно нищо не сме направили”, заяви Божанков.

Според него критиките към министъра на отбраната Тодор Тагарев са неоснователни, а помощта за Украйна е увеличена три пъти спрямо предоставената по време на служебните кабинети.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase