Той носеше електронна гривна

Божков напусна домашния си арест, за да обяви новия си политически проект - „Център". Той се яви на събитието с електронна гривна. От прокуратурата потвърдиха за NOVA, че той е получил разрешение да отсъства от адреса, на който изтърпява мярката си, между 10 и 18 часа. 

Предишният му проект - партия „Българско лято“, беше спрян в края на 2021 г., след като партията бе поставена в санкциите по закона „Магнитски“.  Преподавателят в СУ д-р Дарин Дросев беше представен като председател на движението. Той съобщи, че са сформирали екипите си, посетили са наличните си структури и са създали нови. 

„През 1300-годишната си история България е имала тежки моменти и моменти на слава, но българският народ е бил силен. Непрекъснато казват, че нищо не зависи от нас. Не им вярвайте – всичко е в нашите ръце. Срещу мен се опитаха всичко. Законно, незаконно, плашиха ме, арестуваха всичките ми близки, какво постигнаха – нищо. Единственото, което успяха – да ме забавят да постоя по-дълго в Дубай. Но ето, сега съм тук. Те се страхуват от мен, не аз от тях. Те се страхуват от всички нас. Ние сме много, ние сме милиони", каза Божков. И отбеляза, че всички събрали се на събитието имат една цел – "да спасят България и народа от унищожение".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase