Двете разговаряха в „Гардън Рум”

Британската кралица Камила прие в резиденцията си в Лондон съпругата на украинския президент Володимир Зеленски – Олена. Те разговаряха в „Гардън Рум” дни, след като Киев отбеляза втората годишнина от руската инвазия в страната. Двете са се срещали и преди, през ноември 2022 г. в Бъкингамския дворец.

Олеся Илашчук: Искам да видя Путин в Хага възможно най-скоро, той се присъедини към кохортата на Хитлер и Сталин (ВИДЕО)

Зеленска беше гост на коронацията на Чарлз III през май миналата година, като представляваше родината си, заедно с премиера Денис Шмигал. Тя беше и на погребението на кралица Елизабет II. Кралица Камила говори за това как Обединеното кралство постоянно мисли за Украйна.

Двете обсъдиха храбростта и издръжливостта на украинците и решимостта на Обединеното кралство да продължи да подкрепя Украйна. Кралица Камила и Зеленска говориха и за въздействието на войната върху жените и децата, за умствените и психическите белези, които тя оставя, и за това как Лондон може да помогне в грижата за тях.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Валерия Динкова, БТА