По казуса предстои разследване

В Тексас главният прокурор Кен Пакстън заведе дело срещу приют за мигранти, който той обвинява в “улесняване на нелегалната имиграция”, и се стреми да го затвори. Това разказва кореспондентът на Voice of America (VOA) Сезар Контрерас в своя репортаж от Ел Пасо, Тексас. 

Беше заведено дело срещу Casa Anunciación - приют, който повече от 46 години е бил убежище за бездомни мигранти в град Ел Пасо, Тексас. „Casa Anunciación участва в законови нарушения като улесняване на незаконно влизане в Съединените щати, укриване на чужденци и контрабанда на хора“, посочва главният прокурор на Тексас.

В света на роботите: От образи от научната фантастика до помощници на хората (ВИДЕО)

С иска се отнемат разрешителните за работа на приюта. „Дълбоко съм изненадан от езика, който използва прокурорът. Думите, които използва, за да опише какво представлява приютът, са много тревожни”, смята директорът на Casa Anunciación.

„Думите на Кен Пакстън са празни приказки, а в съда се изискват доказателства“, обяснява Джери Уезевич, адвокат на Casa Anunciación.  

Бягство от Афганистан: Историята на журналиста Мохамед, който търси по-добро бъдеще за семейството си

Пакстън е поискал достъп до документите на хора, които са преминали през споменатия приют, и които в момента се съхраняват в техните системи, предава VOA. Разследване по казуса предстои, съобщава порталът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: vesti.bg/Voice of America