В края на август миналата година недоброжелатели подхвърлиха мокри кърпички на крокодила

Деца и родители от ДГ „Майчина грижа“ изработват заедно мартеници в подкрепа на дарителската кампания на Регионалния природонаучен музей за преустройство на терариума на нилския крокодил Хектор и очилатия кайман. Детското заведение се превърна в работилница за червено-бели символи от прежда, а творенията ще бъдат изложени на благотворителен базар на 29 февруари и 1 март в музея.

Посетители хвърлиха мокри кърпи в терариума на крокодил в пловдивски музей

Събраните средства ще бъдат дарени за кампания за изграждането на по-голям терариум за крокодила и каймана, които са част от живата експозиция на отдел „Терариум“, за да се чувстват комфортно. Вече има готов проект, който е на стойност 30 700 лева. Хектор обитава музея вече 12 години и сред любимците на малките посетители. 

В края на август миналата година недоброжелатели подхвърлиха мокри кърпички на крокодила. Охранителна камера е заснела действията им, а от музея разпространиха кадрите във Facebook страницата си. Огнян Тодоров, директор на музея, заяви, че това е поставило в риск здравето и живота на животното. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase