"Държали сме връзка с училището за поведедението ѝ", казаха Мария и Георги

15-ти ден няма следа от 17-годишната Ивана от Дупница. Момичето продължава да бъде в неизвестност, след като избяга от училище, като остави в класната стая своя телефон. Според родителите й Ивана е била обект на тормоз в класа и тя е избягала на 22 февруари, защото нещо се е случило в училище. 

„Ядосали са я, сигурно, и затова си е оставила телефона. Не знам кой. Имало е заплахи и за напускане от училище, за обучение онлайн, самостоятелна форма”, обясни Георги Георгиев, баща на Ивана.

Според родителите на момичето, в последните дни тя е започнала да влиза в класната стая със слушалки, за да не чува обидите по свой адрес.

„Последния път знам, че някакво момче от нейния клас там се беше изплюло на косата й. Казах на класната, на директорката, но нищо. Може би аз като родител, не взех достатъчни мерки”, обясни майката на момичето Мария Георгиева. 

Тя разказа, че с Ивана са посещавали и психиатър и психолог, но момичето не е било диагностицирано. Засега родителите нямат представа и кой е сменил профилната снимка на дъщеря им в една от социалните мрежи. 

„Предполагам, че полицията трябва да разкрие киберспециалистите, дали някой е влязъл в профила й. В нейния стил ли е този Мики Маус, който се появи? Като по-малка тя имаше дрехи на Мики Маус, но не може да сме сигурни”, каза майката. Тя разказа, че Ивана и преди е изчезвала - намерена е на гарата в Благоевград след 2-3 часа. 

От полицията вече обявиха, че издирването на терен на Ивана се преустановява, като търсенето й ще продължи с други способи.

Вътрешният министър се запозна на място с полицейските действия по издирването на 17-годишната Ивана

Родителите призоваха, ако някой има информация за момичето, да се обади на тях или ако тя гледа репортажа, да се върне сама у дома. „Няма да има никакви последици, нито ще й се караме, нито нищо”, обясниха те.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase