Партиите решават ще има ли ротация или ще се проведат предсрочни избори

Ден преди консултациите при президента все още не е ясно ще има ли правителство. Преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България“ продължиха близо 11 часа. 

Повече информация за това какво са обсъждали и какво са се разбрали, се очаква утре, когато са консултациите при президента Румен Радев.

„Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви на влизане в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е в преговорния екип на ГЕРБ-СДС, в който са  още вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел и заместник-председателите на парламентарната група Теменужка Петкова и Рая Назарян.

В екипа на ПП-ДБ за преговори участват лидерите на формациите Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов и премиерът в оставка Николай Денков. 

Междувременно президентът Румен Радев насрочи датите и часовете за консултациите с партиите. В понеделник той ще се срещне първо с партиите от управляващото мнозинство, а във вторник с тези от опозицията. 

Какъв ще бъде резултатът от преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ: Анализ на експерти

Припомняме, че късно снощи малко след 22.30 ч. приключи първият кръг преговори. От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Няма официално разпространена информация за изхода от вчерашната среща.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase