Процесът по договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни, каза лидерът на ГЕРБ

Нова крачка в преговорния процес за правителство. ГЕРБ и „Продължаваме Промяната - Демократична България” вече обсъждат кадровите назначения. Това стана ясно в кулоарите на парламента.

Новината, че вече има напредък в разговорите в посока ротация дойде от Атанас Атанасов, който е част от преговорния екип от страна на ПП-ДБ. Той заяви, че вече обсъждат кадровите въпроси, без да уточнява обаче дали става въпрос за министерския състав.

За първи път след началото на срещите говори и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че компромиси са необходими от двете страни, но новините ще дойдат от Мария Габриел, едва след като преговорите приключат.

Петков: Засега разговорите с ГЕРБ-СДС са конструктивни

Коментарите по преговорния процес за правителство и днес останаха лаконични. Но с новина - вече има напредък. „В момента се обсъждат кадровите въпроси”, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

„Преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато всичко се договори, ще излязат и ще кажат. Убеден съм, че не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре. Няма държави на регулаторите, на прокурорите, на съдебните съвети - те следват от избора на правителство”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Дали новината за кадровите назначения се отнася до състава на Министерския съвет, или тези в регулаторите така и не стана ясно. Борисов обаче отново подчерта, че с приоритет са министрите.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е оптимист, но отново с критики към министъра на отбраната. „Най-сетне влиза в Министерския съвет точка за изпращане на вълнени ръкавици за Украйна. Надяваме се за лятото Тагарев най-сетне да ги прати. БТР-ите още са тук, но поне за юли, август хората ще имат ръкавици”, добави той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase