Бури се разразиха във вторник и в Хърватия, и Босна

Лошото време в Сърбия отне живота на един човек и доведе до обявяване на извънредно положение в части от страната в югозападния град Нови пазар, съобщават сръбските медии. Починала е жена в северния град Сомбор, след като дърво е паднало върху колата, която е управлявала, информира сръбската национална телевизия РТС.

Реките в града вчера са излезли на места от коритата си, но вече са се отдръпнали. Тъй като канализацията не е могла да поеме водите от обилните валежи, улиците вчера са били наводнени, а вода е влязла в няколко къщи и заведения. На някои места в Нови пазар са паднали 65 литра дъжд за един час. Представителите на Сектора за извънредни ситуации към Министерството на вътрешните работи са евакуирали двама души от заседнал автомобил и болен човек. В Ужице, Западна Сърбия, са били евакуирани двама души и деветмесечно бебе от наводнен автомобил на пътя.

Мощно торнадо разруши град в Айова, има жертви и ранени (ВИДЕО)

В Белград са паднали 24 литра дъжд на квадратен метър. Големи материали щети не са нанесени, но е пропаднал асфалтът на паркинг пред сграда в сръбската столица. Изгасен е пожар, избухнал в двора на сградата на държавната енергийна компания ЕПС (EPS) в Нови Сад, заради който част от града е останала без ток.

За сряда също има предупреждение за лошо време в Сърбия.

Бури се разразиха вчера също в Хърватия и Босна. Градушка с размерите на орех нанесе щети на имоти и посеви в косовския град Хани и Елезит, съобщиха местни медиите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: София Ангелова, БТА