Бизнесът е притеснен заради несигурната ситуация в държавата

Бизнесът се чувства застрашен от потенциално вдигане на данъците още от следващата година. Евентуалното увеличение ще доведе до редица проблеми.

Икономическата стабилност след вота: Мнението на експертите

Като най-важни задачи за новите във властта бизнесът поставя въвеждането на еврото, пълноправното членство в Шенген, както и преосмисляне на ангажиментите около „зелената сделка”. Това включва намаляването на вредите емисии и затварянето на предприятия, както и нови такси, които ще вдигнат цените на горивата.

Всяка фирма трудно би могла да планира без ясна посока на държавата. Бизнесът настоява министрите в следващия кабинет да намерят експерти. „Да разчитат на широка общност от компетентни хора, които могат да предложат работещи решения”, каза Иван Велков от Българската стопанска камара.

Юлиян Попов: Зелената сделка не е убийство на индустрията

В старозагорско предприятие, което попада в графата малък и среден бизнес казват, че просто оцеляват, без помощ от държавата. „Минават години докато излязат разрешителни за строежи, за ток, за води. Ако може поне в тази насока държавата да помогне нещо, би било добре”, каза Милен Узунов, управител на предприятието.

Повече вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase