Кои са актьорите, които влизат в ролите на Георги Аспарухов – Гунди и Лита – главните герои във филма „Гунди - Легенда за любовта"?

Веднага след гала премиерата на филма „Гунди-легенда за любовта“ в зала „Арена София“, на която присъстваха над 8 хиляди души, най-търсената дума в Google бе Гунди.

„Несравнимо е удоволствието от това да знаем, че филмът и всичко около създаването на филма допринася дори малко за това хората да търсят повече господин Георги Аспарухов. Да се запознават с неговата история, с неговия път в света на спорта. И в неговия сакрален път – на семейството“, споделя Павел Иванов.

„Самата аз, колкото и да исках да си запазя преживяването да изгледам филма на 9 октомври, съм много щастлива, че успяхме да го направим предварително и то в тесен кръг. Защото беше сакрално, беше интимно. И успяхме да се потопим в това преживяване по различен начин. За да може на 9 октомври емоциите да се синхронизират с тези на хората в залата“, допълва Александра.

8000 зрители реагираха в залата като един на премиерата на „Гунди – легенда за любовта“

„Иван и Андрей направиха и невъзможното, за да стане така, че в нашата действителност да има бюджет за такова кино“, разкрива Павел Иванов.

„Жестът, който семейството на Георги Аспарухов направи към всички нас – да допуснат в дома си, в сакралния си кръг толкова много хора, които ще гледат филма, е невероятен. Той говори повече от красноречиво за тяхната любов към господин Георги Аспарухов.

Повече за персонажа Зоро във филма „Гунди – легенда за любовта“

„Зоро е образ, който наблюдава развитието на господин Аспарухов още от дете. Наблюдава неговият престой и развитие в Пловдив. В отбора на „Ботев Пловдив“. После неговото прибиране обратно в София и заиграването му в „Левски“ до края на неговия житейски път. Зоро много се радва на неговите успехи и преживява тежко и силно  моментите на трудност в живота на Гунди. Той е човекът, който се грижи за бита на стадиона. Чисти, мете, поддържа зеления килим. Почти живее на този стадион.“

Александра, от своя страна, споделя, че много се е привързала към годежната халка, с която играе във филма. „През по-голямата част от лентата бях с нея на ръката си. Включително в Пловдив, когато ме нахапаха комари по кокалчетата на пръстите и не можех да я сваля твърде дълго време. След като приключи основния снимачен процес, оставаше един последен снимачен ден през октомври. Моята огромна молба към целия екип беше да ми поверят въпросната халка и през лятото да стои близо до мен. Трудно се съгласиха, но в крайна сметка склониха. Като аз обещах да не я загубя, каквото и да се случи. Поради тази причина я сложих на верижка на врата си и я носих през цялото време. На последния снимачен ден, на морето, я свалих и я сложих на ръката си. В последния снимачен дубъл, загребвах вода от морето, за да напръскам Павел, и морето просто я издърпа от пръста ми и я взе. А беше плитко…“

Над 8000 души пяха българския химн на премиерата на „Гунди – легенда за любовта” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имахме програмирана сцена, в която има сблъсък между „Левски“ и тогавашния ЦДНА. Архивирано беше, че този мач се провежда на проливен дъжд. През деня, в който снимахме, беше много топло и не предвещаваше дъжд. Затова имахме подготвени машини.  Но когато настъпи часът, към 21.30 ч. още с първия дубъл загърмя и заваля проливно. Нямаше предизвестие, че това ще се случи, което приехме като интересен знак“, споделя Павел Иванов.

NOVA е медиен партньор на събитието.

Редактор: Боряна Димитрова