„Най-хубавият момент за мен в Hell’s Kitchen беше малкият финал, когато победих Владов и взех черна куртка“, призна той
Най-опитният кулинар в седмия сезон на Hell’s Kitchen Николай Грозев завърши участието си на почетното пето място. В студиото на „На кафе“ той разкри как е попаднал в предаването, кои са неговите фаворити във формата и с какви спомени ще остане от приключението в Кухнята на Ада.
„Бях в Германия и взех решение да се прибера окончателно в България. Имах свободно време около два месеца и се чудех какво да правя. Имах си хобита и се забавлявах, но влязох в една платформа и намерих информация за Hell’s Kitchen. Попълних формата без да имам вътрешно усещане, че ще ме поканят. След две седмици, докато шофирах за работа, ми се обадиха по телефона. Първоначално помислих, че някой си прави шега. Преди да вляза в Hell’s Kitchen бях изгледал няколко епизода на предаването. Не съм имал контакти с колеги, участвали в шоуто. Отидох като парашутист. Без да имам никаква информация. Дори си мислех, че събота и неделя ще си ги карам вкъщи“, споделя Грозев и се самоопределя като „рисков състезател“. Признава обаче, че рискът му е винаги умерен.
Колоритният Грозев каза сбогом на Hell’s Kitchen
„Бях неприятно изненадан от някои от участниците във формата. Първо, аз не влязох в предаването, за да се харесвам на някого. Отидох, за да бачкам и да покажа какво мога. Все пак това е едно шоу. Имаше и напрегнати моменти, но когато излязох, си дадох сметка, че изпитвам само положителни емоции от участието си в Hell’s Kitchen. Само хубавите спомени остават за мен. Позитивен човек съм, когато затворя страницата, помня хубавото.“
Какво мисли Грозев за Мартин и Шкодров?
„Сложих им прякор опосумите. Допуснах ги много близко до себе си. Както и те мен. Но там беше моята малка грешка, защото ме имаха като приятел. И се отнасяха към мен не като чичака Грозев, а като техен връстник. От една страна това е добре, но когато минеш границата на отношения, обноски и епитети, човек се чувства кофти. Опитах се да ги предупредя, но след 24 часа нещата се повтаряха. Иначе са много готини хора.“
Грозев признава, че неговият фаворит в предаването е Виктория. „Още когато влезе в предаването, без да ме познава, тя седна до мен и ми каза: „Грозев, искам да бъда твоята дясна ръка. Усетих, че това момиче има желание, защото когато вършиш нещо, опитен колега може да ти даде всичко. Но няма как да ти даде желание. Без желание нищо не става.“
Относно Тоника Грозев споделя, че не е контактувал достатъчно с нея. „В един момент имаше напрежение между нас, но след това ѝ се извиних.“
Нови кулинарни перипетии за Черните и Златните в Кухнята на Ада
Според него Тоби също е участник с висока заявка и „мирише на професионализъм“, но любовната история в Владов се отрази и на двамата. „Ние с него сме на едно различно ниво и можем да говорим на друг език. Голямо уважение и респект за него. Защото доказа с работата си, че е голям професионалист.“
Грозев смята, че победител в Hell’s Kitchen ще бъде Ивайло. „Изигра си играта много добре. За да подредиш добре ходовете си, трябва да познаваш играта. Когато човек е професионалист, може да си нареди ходовете до финала. Той го направи много добре, защото се разгърна полека лека. Първите му чинии не бяха нищо особено, но във времето се разгърна. Той също е немски възпитаник.“
„Най-хубавият момент за мен в Hell’s Kitchen беше малкият финал, когато победих Владов. Не знаех къде се намирам от щастие. Това беше моята мисия. И посветих черната куртка на покойния си баща. По едно време се бях отчаял, че ще успея. Видях, че оставаме двама фаворити и единият от нас трябва да си тръгне. Знаех, че той е голям професионалист, но го бих.“
Атрактивната Джулиана Гани отпадна от Кухнята на Ада
Грозев споделя, че самият той не се е надявал да бъде финалист. Влиза в предаването с нагласата да покаже себе си и това, което може. А също така и за да се забавлява. „Влязох в Hell’s Kitchen не, за да се доказвам, а да помагам на младите колеги. Самият аз имам титла академик и планирам да създам своя кулинарна академия. Имах идея да отворя ресторант с мой близък човек. Но без да искам да обидя някого, има голяма липса на кадри. Малко хора искат да се занимават с тази работа. И като знам аз какъв човек съм и какви са изискванията ми, е сложно. Защото аз вярвам, че без дисциплина, хигиена и ред, нищо не става.“
Защо Грозев се отказва от футбола и как влиза в света на кулинарията, гледайте във видеото.
Не пропускайте новите епизоди на Hell’s Kitchen във вторник и сряда, от 20:00 ч. по NOVA.
Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.
Редактор: Боряна ДимитроваПоследвайте ни