Снощи мъж и три деца са били евакуирани от пешеходен подлез

Варна се възстановява след потопа и градушката, ударили морския град. Снощи мъж и три деца са били евакуирани от пешеходен подлез, а други двама мъже - от автомобилите си.

По темата

В Спешния център на болница „Света Анна” – едно от местата, най-сериозно пострадали при градушката и пороя снощи - цяла нощ е имало отводняване, щетите от водата още личат. На още 26 точки в града се е наложило да се намесят пожарникарите за справяне с последиците от водното бедствие.Много хора са останали заклещени в подлези и автомобили, докато беше пороят.

Градушката удари Варна изненадващо и предизвика хаос в движението.  Пешеходци и шофьори бяха застрашени от водата, изливаща се по улиците. Приземни етажи се наводниха за минути.

От рано сутринта започна почистването след водата. Сред най-пострадалите е и шивашки цех, където са изпомпвали вода до три часа през нощта.

Поражения има и по много от жилищните сгради. Според варненци много шахти не са били почистени.  От общината обясниха, че мащабно почистване на дъждовната канализация във Варна е правено за последен път през май. 

Репортер: Искра Урумова